top of page

Achtergrond

WhatsApp%2520Image%25202021-01-16%2520at

Ik ben geboren in 1976 en ben opgeleid als klinisch psycholoog aan de Universiteit Gent. Daar legde ik me toe op ontwikkelingspsychologie (kinderen en adolescenten) en experiëntiële psychotherapie. Naast een jaaropleiding in de ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdtherapie volgde ik de eerste jaren van mijn loopbaan meerdere trainingen en vormingen waaronder ervaringsgericht begeleiden, coaching en verscheidene leiderschapsopleidingen.


Doorheen de jaren heb ik een uitgebreid netwerk opgebouwd binnen de hulpverlening. Dit geeft me niet alleen een breed perspectief op het hulpverleningslandschap, maar ook de mogelijkheid tot doorverwijzing indien nodig. Door het contact met andere professionele hulpverleners blijf ik op de hoogte van wat er reilt en zeilt binnen het werkveld.

Sinds ik in januari 2022 vader ben geworden verdiep ik me sindsdien in de nieuwste inzichten over de ontwikkeling van het jonge kind én ervaar ik zelf wat het ouderschap in deze complexe tijden met zich meebrengt.

Werkervaring

Tot 2010 heb ik me gedurende acht jaar met enthousiasme ingezet binnen de Bijzondere Jeugdzorg. De laatste jaren daarvan legde ik me toe op het coachen van medewerkers, individueel en op organisatieniveau. Hierdoor bouwde ik een ruime ervaring op in het werken met jongeren én volwassenen met uiteenlopende problemen.


Naast het coachen en het geven van supervisie ging ik ook zelf weer met cliënten aan de slag in mijn eigen praktijk. Eind 2010 maakte ik de overstap naar de geestelijke gezondheidszorg en werkte ik naast mijn praktijk ook als psycholoog voor een centrum geestelijke gezondheidszorg CGG Vagga. Contracten liepen af en nieuwe uitdagingen kruisten mijn pad en in 2016  startte ik bij Adic vzw waar ik als psycholoog  het ontwenningsprogramma begeleidde. In 2018 en 2019 werkte ik ook deeltijds voor Solentra vzw met erkende vluchtelingen en bood ik ondersteuning aan eerstelijnswerkers in het cultuursensitief en traumasensitief werken.

Sinds midden 2019 ben ik voltijds werkzaam in mijn eigen praktijk.

Post-academische opleidingen

Voor mijn 4-jarige psychotherapeutische basisopleiding koos ik de Gestalttherapie. Aansluitend volgde ik de tweejarige internationale opleiding ‘gestalt and psychopathology’ aan het Istituto di Gestalt in Italië. Verder heb ik de EMDR basistraining gevolgd en ben ik erkend als Schematherapeut. Naast regelmatige supervisie vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen door bijkomende vormingen en opleidingen en heb ik regelmatig intervisie met collega-therapeuten.

Erkenningen en certificering

Als erkend psycholoog ben ik lid van de Belgische Federatie van Psychologen en de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen. Ook onderschrijf ik de ethische code van de Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie (NVAGT).
 

Erkenningsnummer psychologencommissie: 761108291
Visumnummer gezondheidszorgberoepen: 264137
Ondernemingsnummer: 0543.708.655

bottom of page